Stacks Image 1960880

Stichting Buurtgericht Werken Welten Benzenrade

WELKOM

bij BWWB

De stichting heeft tot doel het stimuleren en coördineren van het gemeenschapsleven in de wijk Welten Benzenrade van de gemeente Heerlen. Onpartijdig orgaan van overleg, advies en coördinatie. Daartoe worden contacten onderhouden met de gemeente en andere overheden, diensten, instellingen en organisaties.

‘Koningsnacht en –dag vier je in Heerlen!’

HEERLEN – Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april 2024 worden Koningsnacht- & dag weer gevierd in Heerlen centrum. Tijdens de alweer 6de editie van KingsXperience worden er diverse gezellige activiteiten georganiseerd en wordt er op Koningsnacht een aantrekkelijk muziekprogramma aangeboden in de cafe’s en op Koningsdag op het Pancratiusplein.
Tijdens Koningsnacht organiseren de horecagelegenheden aan het Pancratiusplein diverse evenementen, zo staat feestband VAUD in Cafe Bracke en is Calvin Horsch te gast tijdens de Vrienden van Oranje met Wim Frijns bij De Vrienden. Remember Femina staat bij Pelt op het programma, terwijl bij de buren van Cafe D’r Klinge Matti Boegatti ervoor zorgt dat niemand stil hoeft te staan. Het programma word compleet gemaakt met de verschillende DJ’s in Nr7even, Kromme Toeter, Bolero en Café de Pancraat. Kortom, tijdens Koningsnacht is er voor iedereen wat te doen!
Op Koningsdag, zaterdag 27 april, worden er diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Vanaf 10:00 uur kan men terecht op Pancratiusplein Noord voor de traditionele vrijmarkt voor kinderen en volwassenen (kosteloos inschrijven hiervoor kan via vrijmarkt@remcom.nu) . Vanaf 10:00 uur worden op het Pancratiusplein kinderactiviteiten geplaatst waaronder verschillende springkussens en spellen. Daarnaast kun je je laten schminken, of een glittertattoo’s halen. Tijdens het middagprogramma, dat start vanaf 12:00 uur, betreden onder andere Jay Dance Vision en SCHUNCK Academie het podium.
Vanaf 17:00 uur gaat het programma over in het avondprogramma. De avond wordt weer op gepaste wijze ingeluid door Danny Pauwels. Daarna zorgt Guus Niessing ervoor dat er uit volle borst kan worden meegezongen. Niemand minder dan John Tana zal ervoor zorgen dat het plein op z’n kop staat. Tussendoor zal DJ Wim Frijns ervoor zorgen dat niemand stil staat op het Pancratiusplein en de voetjes van de vloer gaan
Na zonsondergang loopt het evenement ten einde en kan men wederom terecht in de omliggende horecagelegenheden aan het Pancratiusplein.

Kortom: ‘Koningsnacht en – dag vier je in Heerlen!’


Deel wandelpad Imstenraderbos afgesloten,
Natuurmonumenten sluit een gedeelte van een wandelpad in het Imstenraderbos af. Langs dat pad staan dode, verouderde en ernstig verzwakte bomen. Door recente stormen is een aantal van die bomen al omgevallen. Om gevaarlijke situaties in de toekomst te voorkomen, sluit Natuurmonumenten het pad nu af. Aanpassing wandelroutes Het betreffende pad is onderdeel van de gele en de rode wandelroute door het Imstenraderbos. Nu dit gedeelte afgesloten wordt, kan voor de eerstvolgende periode het beste de witte wandelroute gevolgd worden. In het terrein is het afgesloten pad voorzien van twee A3-panelen met informatie. Binnen nu en een paar maanden worden de huidige gele en rode wandelroute aangepast. Samen met de gemeente Heerlen zal Natuurmonumenten de routepaaltjes verzetten en zal de nieuwe routekaart op de informatieborden aangebracht worden. Natuurbeheer en dode bomen Waarom haalt Natuurmonumenten de verzwakte bomen langs dit wandelpad niet weg, zodat het wandelpad weer vrij toegankelijk is? De keuze om bomen om te zagen of de natuur zijn gang te laten gaan in een bepaald gedeelte van het bos, hangt af van een aantal factoren. Het Imstenraderbos biedt veel diversiteit aan flora en fauna, wat heel uniek is vlakbij de stad. De glooiende beukenbossen met gigantische woudreuzen van eiken en beuken, vallen al snel op. Dieren zoals haviken, diverse uilen en vleermuizen voelen zich er thuis. Om dit alles voor de volgende generaties in stand te houden, is gericht natuurbeheer nodig. Daarbij laat je sommige delen van het bos met rust en stel je andere delen weer open waar de mensen de natuur op z’n mooist kunnen beleven.
Dood hout doet leven De oude, verzwakte en dode bomen langs het betreffende pad zijn onderdeel van de hierboven genoemde diversiteit. Ook deze bomen hebben namelijk hun waarde: diverse soorten paddenstoelen leven op deze bomen, spechten en boomklevers maken hun nestplaatsen in de stammen en takken en daarnaast leven verschillende insecten weer van het wegrottende hout. De insecten zijn weer een voedselbron voor de vogels en het wegrottende hout levert weer voedingsstoffen op waar andere bomen van kunnen groeien. Ook zorgen de langzaam stervende bomen voor een soort “bescherming” voor de jonge bomen en struiken die onder deze woudreuzen gaan groeien. Als deze grote bomen in 1 keer weggehaald worden, zullen bramen massaal gaan groeien waardoor jonge bomen en struiken weinig kans krijgen. Op die manier zorgen ook deze oude en dode bomen ervoor dat het bos kan blijven voortbestaan, voor nu en voor de volgende generaties.



Vrijheidsmaaltijden

Wil jij een Vrijheidsmaaltijd organiseren bij jou in de buurt en maak jij deel uit van een stichting of vereniging? Doe hier een aanvraag voor een financiële bijdrage voor jouw Vrijheidsmaaltijd op 5 mei 2024!

Iedereen kan een vrijheidsmaaltijd namelijk organiseren en hiervoor subsidie aanvragen bij het V-fonds.

Bij het nationaal comite 4 en 5 mei kun je ondersteuning krijgen met allerlei middelen om je Vrijheidsmaaltijd te organiseren. Van blikken soep tot gesprekskaartjes, placemats en posters. Ook geven ze je handige tips om jouw Vrijheidsmaaltijd nog specialer te maken. Zie hiervoor deze linken:

https://www.4en5mei.nl/vieren/vrijheidsmaaltijden/aanmelden
https://www.vfonds.nl/regelingen/vrijheidsmaaltijden


Stacks Image 1997898

Bert Vreuls

Het kan goed zijn dat u de laatste tijd een nieuw gezicht in de wijk heeft gezien. Ik ben Bert Vreuls en sinds kort de Opbouwwerker van Welten, de Erk en Caumerveld-Douve Weien. Ik neem hiermee de taak over van mijn voorganger Jordy Jennen. Ik ben sinds februari werkzaam voor Heerlen Stand-By!, de coöperatie van zorg- en welzijnsinstanties in Heerlen.

Als opbouwwerker functioneer ik als een spil in de wijk, waarbij ik verbinding zoek met en tussen buurtbewoners, wijkinitiatieven, lokale verenigingen en professionals. Op deze manier probeer ik een positieve bijdrage te leveren aan leefbaarheid van Welten en het welzijn van haar inwoners.
Momenteel probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de wijk, de inwoners en de partners werkzaam in Welten. Heeft u een idee om uw wijk nog leuker en/of leefbaarder te maken? Wilt u graag aansluiten bij bestaande initiatieven/activiteiten of heeft u wellicht interesse in vrijwilligerswerk? Dan kan het opbouwwerk helpen en adviseren. Neem contact op met mij via e-mail (
b.vreuls@heerlenstandby.nl) of telefonisch (06-28518707).

HET BESTUUR


  • Stacks Image 1977293

    VOORZITTER
    Paul Baggen

  • Stacks Image 1997456

    SECRETARIS
    Wilfred Riksen

  • Stacks Image 1997445

    PENNINGMEESTER
    Huub Eussen

  • Stacks Image 1979613

    BESTUURSLID
    Kitty van Hove-Reijnaerts

  • Stacks Image 1997448

    BESTUURSLID
    André Jacobs

  • Stacks Image 1998053

    BESTUURSLID
    Fons Daemen

Stacks Image 1983280

Weltertuijnstraat 69
6419 XD Heerlen
info@bwwb.nl

WIJ VERGADEREN
ELKE 2E DINSDAG VAN DE MAAND
OM 19.00 UUR

Weltertuijnstraat 44-48
6419 CV Heerlen

copyright BWWB - Liram webmarketing & design